Dani otvorenih vrata Mreže „KREŠIMIR“

Autor:   /   Objavljeno: 01.10.2019, 14:20

Pronađi nešto za sebe u bogatom radioničarskom programu Dana otvorenih vrata Mreže ,,KREŠIMIR''

'Dani otvorenih vrata Mreže KREŠIMIR' naziv je završnog trodnevnog događanja u projektu KREŠIMIR - KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“ koje će se održati u na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone od 3. do 5. listopada.

 

U sklopu ovog trodnevnog događanja, održat će se konferencija „Izazovi i prednosti sudioničkog upravljanja u kulturi“ koja za cilj ima razmjenu iskustava te razvoj suradnje i umrežavanje dionika u kulturi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini uz popratni kulturni, edukativni i zabavni program za sudionike i građane. Među prijavljenim sudionicima konferencije su predstavnici javnih institucija Republike Hrvatske uključenih u provedbu javnog poziva Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva, predstavnici organizacija koje provode projekte u sklopu istoga poziva te ostali zainteresirani predstavnici javnog i civilnog sektora u kulturi u Šibeniku i Republici Hrvatskoj. 

Svoje projekte predstavit će brojne kulturne institucije, udruge, savezi udruga i kulturnih centara iz cijele Hrvatske koji u svojim sredinama aktivno rade na jačanju civilno-javnog partnerstva u kulturi i razvoju sudioničkog upravljanja.  

Prvog dana konferencije, 3. listopada, na Tvrđavi Barone, nakon okupljanja sudionika, pozdravnih govora i predstavljanja rezultata projekta KREŠIMIR, svoje projekte predstavit će Grad Skradin i Muzej grada Šibenika. 

 

Idućeg dana, 4. listopada, na Tvrđavi sv. Mihovila, slijede predstavljanja projekata Zaklade Kultura Nova,, Platforme za Društveni centar Čakovec, Udruge Lastin Rep, Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Udruge Domino, Galerije umjetnina Slavonskog Broda, Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“, Saveza udruga ROJCA, Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, te Platforme Doma Mladih.

Za kraj je predviđena diskusija s publikom pod nazivom 'Institucionalizacija zajedničkih dobara za potrebe kulture', pod vodstvom predstavnice Saveza udruga ROJC i predsjednice udruge Zelena Istra, Dušice Radojčić. 

Prijave za konferenciju zaprimaju se na mail: vera@tvrdjava-kulture.hr

Istoga dana, 4. listopada, Tvrđava Barone bit će mjesto održavanja predavanja i radionica za građane, uz besplatan ulaz svim posjetiteljima.  


Radionica Volontiranje u kulturi koju provodi Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ namijenjena je upoznavanju s osnovnim pojmovima volontiranja, a sve s ciljem motiviranja građana na volontiranje i jačanje kapaciteta udruga za kvalitetnu provedbu i koordinaciju volontiranja. Prijave za sudjelovanje građana zaprimaju se na e-mail: sanja.barisic@mladi-eu.hr


U AV radionici Šibenske udruge mladih Š.U.M., polaznici će steći vještine produkcije audio i vizualnih projekcija u prostoru te prepoznavanja potrebnih elemenata opreme koja im treba za organizaciju svakog manjeg kulturnog događanja. Prijave za sudjelovanje možete poslati na e-mail: sibenska.udruga.mladih@gmail.com 


'Upcycling Art' radionica udruge Fenix, namijenjena je ljubiteljima ekspresivne i eksperimentalne reciklaže koji će se upoznati s pojmovima i postupcima ‘ready made’, ‘asamblaža’ i ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala, a unikatnim proizvodima i djelima koje izrade, polaznici će ukrasiti svoj dom. Prijaviti se možete putem e-maila: katarina.shebenik@gmail.com.


Subota, 5. listopada, rezervirana je za dovršavanje i predstavljanje rada radionica uz slobodan ulaz na tvrđavu Barone!


Podsjetimo, Projekt „KREŠIMIR-KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“ je ugovoren u sklopu javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva“ te je sufinanciran u sklopu OPULJP 2014-2020 iz ESF-a. U provedbi je od 29. listopada 2018., a predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 737.252,18 kuna, od čega EU sufinanciranje u iznosi od 626.664,35 kuna.


Glavni cilj projekta KREŠIMIR je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. Nositelj projekta je JUK Tvrđava kulture Šibenik, a partneri su Grad Šibenik te udruge Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. 


Cjelokupni program događanja i više o projektu KREŠIMIR možete pronaći na web stranici www.kresimir.hr

2024 © Sva prava pridržana | Š.U.M. - Šibenska Udruga Mladih | www.sibenskaudrugamladih.hr
Web developed by: MEDIAN kreativna rješenja