Održana BUM! konferencija o poticanju aktivnog dijaloga udruga mladih i lokalne samouprave

Autor:   /   Objavljeno: 25.04.2014, 17:44

Mladi i Grad o mladima, za mlade!

Jutros je s početkom u 10 sati održana BUM! konferencija na temu poticanja aktivnog dijaloga udruga mladih i lokalne samouprave. Nakon uvodne riječi gradonačelnika svoja su izlaganja na različite teme od interesa za mlade predstavile udruge Info zona (Split), Mladi u EU (Šibeni), ŠUM (Šibenik), Studentski zbor VUŠ-a (Šibenik), Udruga MI (Split), Attack (Zagreb), PARK (Šibenik) i MAŠNICE (Šibenik). 

Razgovaralo se o nacrtu Zakona o mladima, Nacionalnim i lokalnim programima za mlade, potrebitosti partnerskog odnosa lokalnih samouprava i udruga mladih i/ili za mlade te umrežavanja udruga mladih i/ili za mlade. Osim toga, otvorila su se tematska područja pristupanju izradi Gradskog programa za mlade u Šibeniku, gdje je utvrđeno kako je nužno donijeti niz pozitivnih odluka i kriterija za vrednovanje i djelovanje udruga mladih i/ili za mlade. Istaknuta je potreba za osnaživanjem organizacija civilnog društva za mlade bez kojih nije moguće adekvatno adresirati potrebe i probleme mladih u zajednici niti stvarati takvu klimu i ozračje za uspješan razvoj svih potencijala mladih. 

Konferencijom je uspostavljen novi okvir i poticaj za daljnje bavljenje temom mladih u lokalnom okruženju, a nadajmo se kako će vrijeme pokazati kako je aktivan dijalog dobra metoda za motiviranje svih dionika u zajednici za bavljenje potrebama i problemima mladih i to kroz kvalitetan i informiran pristup.

Za kraj podsjećamo kako je sutra Sajam udruga s početkom u 9 sati na šibenskoj obali uz koji pripremamo i bogat radionički program od 10 sati. Sve završava dobrom zabavom uz ABOP u "Azimutu" od 22 sata.

 

2024 © Sva prava pridržana | Š.U.M. - Šibenska Udruga Mladih | www.sibenskaudrugamladih.hr
Web developed by: MEDIAN kreativna rješenja