Šibenske udruge mladih i Grad Šibenik zajednički rade na prostorima za mlade

Autor: admin   /   Objavljeno: 29.01.2014, 16:13

Šibenska Udruga Mladih Š.U.M., Pokretači alternativnog razvoja kulture P.A.R.K., GUM "Mašnice", Ulična bina, Šibenski kanal i KLUB mladih Šibenik udružili su se u "Savez udruga za alternativnu kulturu" ...

Šibenska Udruga Mladih Š.U.M., Pokretači alternativnog razvoja kulture P.A.R.K., GUM "Mašnice", Ulična bina, Šibenski kanal i KLUB mladih Šibenik udružili su se u "Savez udruga za alternativnu kulturu" kako bi sustavno djelovali na području kvalitetnog kulturnog i zabavnog života mladih u Šibeniku te su predstavnici udruga o tim pitanjima jučer razgovarali i sa šibenskim gradonačelnikom dr. Antom Županovićem.

Naime, upravo je u tijeku postupak rješavanja pitanja prostora u kojem bi udruge djelovale. Maja Šintić iz udruge Š.U.M. otputovala je danas s pročelnikom UO za gospodarenje gradskom imovinom Ivicom Živkovićem na sastanak s Agencijom za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) na razgovore oko dodjeljivanja prostora vojarne Bribirskih knezova za potrebe mladih u Šibeniku.

Osim formalnog „krova nad glavom“ brojnim šibenskim udrugama, prostor bi imao funkciju svojevrsnog inkubatora ideja za mlade u koji bi se uključili i srednjoškolci, održavala savjetovanja, dogovarali programi i organizacija.

Mladi su s gradonačelnikom razgovarali i o prostoru bivšeg kina Odeon koje će se urediti i obnoviti sredstvima koje je za taj projekt odobrilo Ministarstvo kulture. Stoga se Grad Šibenik o radovima na uređenju bivšeg kina Odeon konzultirao sa šibenskim udrugama mladih koje su pokazale interes za stavljanjem tog prostora u funkciju multimedijalnog centra za mlade, što Grad i podržava.

Mladi iz šibenskih udruga će izraditi program aktivnosti koje bi se održavale u okviru multimedijalnog centra, a koje će uključivati brojne radionice, predstave, debate, informiranja i savjetovanja. Potrebno je izraditi i cjelovitu strategiju upravljanja prostorom kako bi se održao kontinuitet i kvaliteta programa za šibensku mladež.

2024 © Sva prava pridržana | Š.U.M. - Šibenska Udruga Mladih | www.sibenskaudrugamladih.hr
Web developed by: MEDIAN kreativna rješenja