Okrugli stol povodom Dana mladih

Autor:   /   Objavljeno: 18.08.2015, 10:21

U "Narančastoj" zgradi održan okrugli stol "Što želimo za mlade"

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, dana 12.08. u prostoru poludnevnog boravka u „Narančastoj zgradi“ u Šibeniku (Prilaz tvornici 41) s početkom u 19,00 sati, Udruga mladih „Mladi u EU“ i Šibenska udruga mladih su organizirale okrugli stol na temu „Što želimo za mlade?“.

Na okruglom stolu su bili prisutni predstavnici Grada Šibenika, predstavnici udruga „Mladi u EU“ i Š.U.M. te mladi sa područja grada Šibenika.

Uvodnu riječ započela je predstavnica Šibenske udruge mladih, partnerske organizacije na projektu Klub mladih „ENTER“, Zvonimira Bralić  koja je pri tom pozdravila sve prisutne te im se zahvalila na dolasku. Nakon uvodnog pozdrava, osvrnula se na predstavljanje rezultata istraživanja potreba mladih u okviru „Lokalnog programa za mlade grada Šibenika“ na kojem zajedno sa Gradom Šibenikom obje udruge surađuju.

Uvodnom govoru se pridružio predstavnik organizacije „Mladi u EU“ koja nositelj na projektu Klub mladih „ENTER“ , Martin Mrša. Naveo je programe i projekte koje Udruga provodi za mlade.

Riječ su dobili i predstavnici Grada Šibenika koji su pohvalili suradnju nazočnih udruga sa Gradom Šibenikom na projektu „Lokalni program za mlade grada Šibenika“.

Za vrijeme trajanja okruglog stola dogradonačelnik Grada Šibenika Nikica Penđer i Azra Skorić dipl. politolog -  viša savjetnica za kulturu, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu su iznijeli svoja iskustva sa udrugama sa područja grada Šibenika.  

Sudionici okruglog stola iznijeli su svoja vlastita razmišljanja i ideje s kojima se može utjecati na adekvatno odgovaranje na potrebe mladih. Na kraju okruglog stola sudionici su pogledati i kratki film Mreže mladih Hrvatske na temu govora mržnje.

Međunarodni dan mladih proglašen je 12.08. Rezolucijom 54/120 Glavne skupštine Ujedinjenih naroda od 17.12.1999. godine. Međunarodnim danom mladih obilježava se pravo mladih ljudi na potpuni pristup obrazovanju, adekvatnoj zdravstvenoj zaštiti, mogućnostima za zapošljavanje, financijskim uslugama te puno sudjelovanje u javnom životu.

Okrugli stol je jedna od brojnih aktivnosti koju u sklopu jednogodišnjeg projekta Klub mladih „ENTER” provodi Udruga „Mladi u EU” u suradnji sa Šibenskom udrugom mladih, a kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

2024 © Sva prava pridržana | Š.U.M. - Šibenska Udruga Mladih | www.sibenskaudrugamladih.hr
Web developed by: MEDIAN kreativna rješenja