Večer joge u KLUBu MLADIH ENTER u Narančastoj zgradi na Banju

Autor:   /   Objavljeno: 08.05.2017, 20:43

13.05.2017. godine organizira se večer joge u KLUBu MLADIH ENTER u Narančastoj zgradi na Banju s početkom u 19 sati

JOGA - PRAKTIČNA ZNANOST ZA ZDRAV, SRETAN I USPJEŠAN ŽIVOT

Joga je preko 5 000 godina drevna znanost za balans i razvoj uma, duha i tijela i kompletnog ljudskog potencijala. Zbog njenih brojnih dobrobiti i efekata potkrijepljenih velikim brojem znanstvenih istraživanja, WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) službeno priznaje jogu kao jedan od znanstveno verificiranih zdravstvenih i terapijskih sustava.

Njena popularnost raste svakim danom, a preko milion vježbača diljem svijeta na svojoj koži osjeća i osjetilo je njene dobrobiti. Zbog njene popularnosti, Opća skupština Ujedinjenih naroda 11. prosinca 2014. godine, uz potporu 175 zemalja svijeta, 21. lipnja proglasila je Međunarodnim danom joge.

Ove godine je uvrštena na Unescovu prestižnu listu Svjetske baštine.

"Dizajnirana kako bi pojedincima pomogla izraditi samoostvarenje, smanjiti patnju kojom se suočavaju i omogućiti stanje oslobođenja, jogu prakticiraju mladi i stari, bez klasne, spolne ili religijske diskriminacije." UNESCO je napisao na Twitteru.

No, bez obzira na sve navedeno, još uvijek postoju neznanje i neprihvaćenost joge u našoj kulturi, te zablude o njoj poput:

  • Joga je samo za gipke osobe...
  • Joga je religija...
  • Joga je samo istezanje i opuštanje...
  • Joga je dosadna...
  • Ako vježbaš jogu, moraš biti vegetarijanac...

Da nije baš tako možete se uvjeriti u subotu 13.05.2017. godine u 19 sati u Narančastoj zgradi na Banju, gdje će na praktičnom i zanimljivom predavanju još puno više o ovoj temi reći svima znan Šibenčanin Leonardo Gospodnetić, magistar kineziologije, strastveni ljubitelj joge i učitelj iste.

JOGA NAM DAJE UPUTE ZA UPOTREBU ONOG ŠTO SMO DOBILI NA DAR ROĐENJEM: NAŠEG SAVRŠENOG TIJELA, NAŠEG UMA I NAŠEG DAHA...