Održana Glazbena - DJ radionica

Autor:   /   Objavljeno: 28.09.2017, 10:59

Održana je Glazbena-DJ radionica, a u sklopu programa KLUB MLADIH ENTER.

Dj radionica se odvijala između 15. i 23. 09.2017. , a kroz četiri susreta na radionici je sudjelovalo 9 osoba, uglavnom mlađe punoljetne osobe.Kroz Dj radionicu polaznicima je približen sam pojam i povijest Dj-anja kroz teoriju.

Ostatak radionice, tj. većina se svodila na praktičan rad gdje su se polaznici upoznali sa Tehnicks SL 1210 mk2 gramofonom iz 70-ih koji je i danas standard za gramofon Dj-eve, te su savladali osnove rada na klasičnom dvokanalnom Dj mikser.

Polaznici su također imali priliku raditi i naučiti osnove rada sa Pioneer CDJ playerom novije generacije, te njegovima softwareom Rekordbox koji služi za pripremu u organizaciju glazbe i Dj setova.

Ipak, kako je većina polaznika bila mlađe dobi, najviše vremena se radilo sa njima najinteresantnijim Dj alatom današnjice, Traktorom, samostalnim i naprednim Dj softwareom koji je proizvod njemačke tvrtke Native Instruments. Sam Traktor na tržištu je već nekoliko godina, a mladim Dj-ima je interesantan zbog jednostavnog i intuitivnog načina korištenja, stabilnosti te pristupačne cijene.

Većina polaznika Dj radionice nije imala nikakvog ili vrlo malo znanja i iskustva sa tehnikama i kulturom Dj-anja. Neke je zanimala samo teorija i način na koji takav vid glazbenog izražavanja funkcionira dok su se drugi prijavili na radionicu baš da bi naučili tehnike miksanja pa makar samo osnovne.

            Kroz evaluaciju i razgovore sa polaznicima dalo bi se zakljuciti da su svi zadovoljni ili uglavnom zadovoljni sa programom radionice, dok je troje polaznika bilo vrlo zadvoljno te su izrazili interes da se ista nastavi, te da se u svoje slobodno vrijeme više bave učenjem Dj tehnika.