NOĆNI BORAVAK/FOTOPRIČA: ĐUBRENJE DUHA

Autor:   /   Objavljeno: 13.12.2017, 16:33

Izložba Zrinke Femine u Nari

16.12.2017. Šum organizira fotopriču Zrinke Femine u prostoru Noćnog boravka u Nari. Izložba započinje u 21 sat, a završava u 00. 

Više o uzložbi riječima same autorice: 

"Izložba fotopriča pod nazivom Đubrenje duha razgolićena je i bez svoje okosnice – predstavljam susret predmeta, pogleda, pojava ili živih bića i vlastitih misli u spontanom trenutku atmosfere koju dijelimo; promatrači i promatrani – zabilježeni. Iako motivi istovremeno ne nalikuju zajedno predstavljeni oblikuju spektar (ne)emocija. 


Posjećujući niz fotografskih izložbi koje nerijetko nemaju svoju pozadinu i temelj nego se vode čistom vizualnošću i igrom tehnike potaknulo me je da napravim izložbu fotografija koje iza sebe sadrže priču i tematsku povezanost s vizualnim.

Želja mi je projicirati se kroz materijalni produkt, slušati razrogačenih očiju, očitovati što me privlači te u promatraču pokušati stvoriti emociju suprotnu ili jednaku mojom. Vođena analogijom, čekanjem i hvatanjem, dodjeljujem dodanu vrijednost koja mi pomaže ne zaboraviti raspoloženje trenutka. Uspjeh ove izložbe očituje se u stanju gledateljeve duševne pobuđenosti. Zato đubrim. Za bolje klijanje i rast.

Rođena u Slavonskom Brodu, odrasla u Županji. Nakon gimnazije upisuje studij informacijskih znanosti te stječe zvanje magistre knjižničarstva. Radi u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta u Zadru te je članica kolektiva Nigdjezemska. Antifašitkinja je i vječita borkinja za ljudska prava. Mizantrop i filantrop, voli dobru spizu, umjetnost, pejzaže i rijetko kad stoji na mjestu."

2024 © Sva prava pridržana | Š.U.M. - Šibenska Udruga Mladih | www.sibenskaudrugamladih.hr
Web developed by: MEDIAN kreativna rješenja