Umjesto autima, Poljana krcata mladima

Autor: admin   /   Objavljeno: 29.01.2014, 16:16

Otvorenjem sajma udruga jutros u 10 sati počeo je Poljana jam, bogat cjelodnevni program kojeg pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Gradskog parkinga organiziraju tri šibenske udruge – Š.U.M., P.A.R.K. i Šibenski kanal.

Poljana je doživjela potpun preporod – jutros su s nje uklonjeni svi automobili, a uz predstavljanje udruga na štandovima, počelo je i postavljanje bine za večerašnji koncert, kao i elemenata za skate park na kojem će se od 17 do 20 sati održati skate natjecanje

U hladovini pod stablima, tik uz autobusnu stanicu na Poljani, svoj rad, projekte i ciljeve predstavile su brojne udruge civilnog društva: Medika i Attack (Zagreb), ST info zona (Split), Udruga Ardura, Šibenska Udruga Mladih Š.U.M., Pokretači alternativnog razvoja kulture, P.A.R.K., Glazbena udruga ŠIBENSKI KANAL, Ulična bina i Klub mladih (Šibenik). Njihova prezentacija tek je jedan od brojnih segmenata urbane kulture koji će se sve do ponoći ispreplitati na Poljani, ali i drugim lokacijama u gradu.

Od 10 sati na zidu parkirališta u Dragi sedmero umjetnika iz Šibenika, Splita i Zagreba oslikava 15 metara dug grafit, kojim će trajno ukrasiti taj gradski kvart i prekriti uvredljive napise na zidu koji je smješten na vrlo frekventnoj lokaciji u gradu.

Od 16 sati na Starom pazaru održat će se nekoliko zanimljivih radionica na koje su dobrodošli svi zainteresirani sugrađani. Kreativnu radionicu izrade nakita i ukrasa od žice vodit će Mia Bator, a udruga Tempera u okviru svoje likovne kolonije osmislit će izgled velike slike, koju će naslikati u suradnji s zainteresiranim građanima na velikom platnu. Članovi udruge Ulična bina održat će radionicu bubnjeva, a Tome Kesić vodit će radionicu sve popularnije vještine parkoura. Marica Mihaljević održat će predavanje o osvajanju vrha Mt. Blanc i pripremama za novu ekspediciju u Nepal.

U 17 sati na samoj Poljani počet  će službeno natjecanje skatera. Skate contest, podsjetimo, u Šibeniku se nije održao više od desetljeća, pa vjerujemo kako će ovo atraktivno natjecanje, obogaćeno dobrom glazbom, komentarima animatora i prigodnim nagradama, privući brojne posjetitelje u centar grada.

Po završetku contesta, na Poljani će se od 21 sat održati koncert na kojem će nastupiti kultni riječki sastav Krešo i kisele kiše, kao i DJ Port 13 iz Šibenika. Bez sumnje, Poljana jam, nesvakidašnja kulturna, edukativna i zabavna manifestacija na jedan dan oživjet će centar grada i pokazati koliko u Šibeniku nedostaju ovakva događanja.

2024 © Sva prava pridržana | Š.U.M. - Šibenska Udruga Mladih | www.sibenskaudrugamladih.hr
Web developed by: MEDIAN kreativna rješenja